HOME

WERKING DIERENCREMATIEOVENS

Bezoek onze nieuwe website:

Please visit our new website:

http://www.crematie-ovens.nl

 

Algemeen

Al onze crematie ovens werken met een principe van twee verbrandingskamers. In de eerste (primaire) verbrandingskamer word het kadaver verast. Vanuit de primaire kamer gaan de rookgassen naar een tweede (secundaire) kamer, waar de rookgassen naverbrand worden. In deze tweede stap worden de meeste schadelijke stoffen vernietigd. De rookgassen verblijven in de secundaire kamer minimaal 2 seconden. De temperatuur in de primaire kamer wordt geregeld door een branderregeling, die de temperatuur op circa 750C houdt. In de secundaire kamer houdt een branderregeling de temperatuur op minimaal 850C. Na de secundaire kamer wordt het percentage zuurstof (O2) in het rookgas gemeten. Met deze gegevens worden een primaire en een secundaire verbrandingsluchtventilator aangestuurd. Deze ventilatoren blazen de benodigde verbrandingslucht in de oven.

 

Verschillende types

Voor verschillende doelen kunnen we verschillende crematieovens leveren. Bij huisdiercrematie kan doorgaans gekozen worden tussen twee opties: Individuele of collectieve crematie. Het verschil is dat bij individuele crematie de as van een individueel dier verzameld kan worden. Bij collectieve crematie wordt de as van alle gecremeerde dieren tegelijk verzameld. Voor individuele crematie van kleinere dieren voldoen de kleinere modellen uit de "J" lijn. Wanneer grotere dieren gecremeerd moeten worden, kan een groter model uit de "J" lijn gekozen worden. Bij grotere hoeveelheden van kleinere dieren in collectieve crematie, doen deze grotere modellen ook dienst.

 

Belangrijk

Om aan emissie eisen te kunnen voldoen, mogen kadavers bij crematie slechts verpakt zijn in speciale zware (blauwe of zwarte) Polyethyleen zakken. Deze Polyethyleen zakken zijn gemaakt van een soort kunststof die ongevaarlijk is voor het milieu bij verbranding.

Werkingsprincipe

 

Voorbeeld voor de grafische user interface van een Jongenelen crematie systeem: